Pengendali Permainan Dalam Talian UK Diharamkan daripada Pemasaran Pengguna Berisiko
Uncategorized

Pengendali Permainan Dalam Talian UK Diharamkan daripada Pemasaran Pengguna Berisiko

Menjelang pembaharuan besar undang-undang perjudiannya, UK sedang melaksanakan beberapa perubahan. Suruhanjaya Perjudian UK telah membentangkan peraturan baharu, termasuk peruntukan yang menghalang pemasaran kepada pengguna yang berisiko.

Andrew Rhodes
Andrew Rhodes, ketua Suruhanjaya Perjudian UK, ditunjukkan di pejabatnya. Suruhanjaya sedang melaksanakan peraturan baharu https://totobethk.info/ untuk menyekat lagi permainan dalam talian. (Imej: Berita Industri Permainan Eropah )
UK telah memulakan misi untuk mengubah rejim perjudiannya secara drastik. Undang-undang baharu akan datang tidak lama lagi, dan sekatan yang meluas mungkin berlaku.

Menjelang perubahan itu, Suruhanjaya Perjudian UK (UKGC) sedang melaksanakan peraturan baharu yang dirasakan akan menenangkan pihak berkuasa dan mengurangkan potensi bahaya perjudian. Ia kini akan melarang syarikat permainan dalam talian daripada memasarkan kepada pengguna yang berisiko, walaupun tidak jelas bagaimana pengendali akan menguatkuasakan peraturan tersebut. Satu perkara yang pasti – ia akan menjadi satu tugas yang sukar.

Permainan UK Menjadi Terlalu Sekat
UKGC tidak lama lagi akan memberikan butiran tentang cara pengendali boleh mematuhi peraturan baharu, yang berkuat kuasa pada 12 September. Syarikat perjudian perlu memperuntukkan lebih banyak sumber untuk memantau pengguna mereka, menentukan corak perbelanjaan mereka, jumlah masa yang dibelanjakan untuk berjudi, perbelanjaan keseluruhan, dan banyak lagi.

Operator perlu memantau semua data untuk semua penggunanya dalam masa nyata. UKGC menjangkakan mereka untuk bertindak balas kepada sebarang tanda merah “dalam masa yang tepat.”

Kami mengharapkan pengendali untuk mengenal pasti dan menangani kemudaratan perjudian dengan tindakan yang pantas, berkadar dan berkesan, dan kami tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan tegas ke atas pengendali yang gagal berbuat demikian ,” kata Ketua Pegawai Eksekutif UKGC Andrew Rhodes.

Semua ini adalah untuk memastikan pengendali menghentikan potensi masalah perjudian sebelum ia menjadi isu, menurut UKGC. Untuk menyokong matlamat itu, syarikat perlu menghentikan pemasaran kepada pelanggan yang berisiko. Mereka juga perlu berhenti menawarkan mereka bonus baharu.

Tidak jelas bagaimana UKGC mengharapkan pengendali mematuhi peraturan pemasaran. Walau bagaimanapun, pada masa hadapan, pengendali perlu menunjukkan kepada UKGC cara ia menilai kes dan mematuhi semua peraturan baharu.

UKGC Abaikan Sains
Bos UKGC Andrew Rhodes dan krew UKGC nampaknya mengabaikan sains. Kajian kumpulan itu sebelum ini menunjukkan bahawa masalah https://athenshumanrightsfest.org/ perjudian, dalam beberapa sektor, adalah lebih rendah daripada sebelumnya. Ini walaupun industri beroperasi tanpa peningkatan sekatan.

Walau bagaimanapun, Rhodes menegaskan bahawa peraturan itu selaras dengan perundingan baharu dan hasil daripada “pertimbangan berhati-hati.” Keputusan itu dibuat apabila UKGC menerima tindak balas kerana mengaut £154.8 juta (AS$202 juta) daripada Loteri Nasional yang akan diterima oleh badan amal tempatan. Suruhanjaya itu berhujah bahawa ia memerlukan wang itu untuk menampung “kos pentadbirannya.”

Data daripada Statista menunjukkan bahawa kumpulan “perjudian bermasalah” hampir tidak mendaftar pada radar. Tinjauan dari tahun lepas menunjukkan https://htourist.net/ bahawa, bagi kumpulan umur 35-44, 1.1% jatuh dalam kategori itu. Itu adalah angka tertinggi, dengan kumpulan umur 16-24 tahun hanya mencatatkan 0.4%.

Laporan tahun lepas daripada kerajaan UK, menggunakan data dari 2018, menunjukkan bahawa kadar purata merentas semua kumpulan umur ialah 0.5%.

Komisen belum selesai, walaupun. Apabila mengumumkan peraturan baharu itu, ia menegaskan bahawa perubahan tambahan akan datang. Ia percaya https://atlashotelbudapest.com/ bahawa panduan baharu itu akan menjadikan permainan dalam talian “lebih adil” dan “lebih selamat” untuk semua orang.